Becsület Napja - Day of Honor - Tag der Ehre

Megemlékezés 2023-02-12

A Becsület Napja megemlékezés gyülekezője: Normafa, Parkoló (Google térkép a HIVATKOZÁSRA kattintva)

A 2023-as Festung Budapest rendezvénysorozat eseményei:

- Ostromkalauz
- Becsület Napja
- Hősök Útja

 


Azon szervezeteket, melyek koszorút kívánnak elhelyezni az eseményen, vagy zászlóval/molinóval kívánnak megjelenni megkérjük, hogy az alábbi mail címen regisztráljanak legkésőbb február 10., 22:00-ig. -  info@legiohungaria.org

Figyelem! Az alábbi viselkedési és megjelenési irányelvek be nem tartása a megemlékezésről való kizárást von maga után:
 

- A hatályos magyar jogszabályok értelmében az esemény egy résztvevője sem takarhatja el az arcát, nem viselhet tiltott önkényuralmi jelképeket (nyilaskereszt, horogkereszt, SS, sieg rúna, totenkopf) illetve nem jelenhet meg katonai egyen/formaruhában. A módosított gyülekezési törvény értelmében hagyományőrzési célzattal sem lehet korabeli egyenruhát, vagy annak elemeit viselni. Ha azt tapasztaljuk, hogy a rendőrség indokolatlanul, olyanokkal szemben intézkedik, akik felhívásunknak eleget téve jelentek meg a rendezvényen, minden jogi segítséget meg fogunk adni.
 

- Minden résztvevőt nyomatékosan megkérünk, hogy fokozottan ügyeljen megjelenésére. Fiatalos, és erőteljes összképre törekszünk, de ez nem egyenlő az igénytelenséggel és a túlzásokkal. Példának okáért: A karácsonyfa jelleggel feldíszített dzsekikkel, illetve a nyakunk köré tekert zászlókkal, sőt a bakancsba gyűrt farmernadrággal sem. Nemzeti jelképeink többre hivatottak, minthogy eltúlzott, karikatúrába hajló összkép kiegészítői legyenek. Mindenkit arra kérünk, hogy utcai/túra ruhában érkezzen, melynek alapszíne fekete, vagy legalábbis sötét, az egységes megjelenés érdekében.
 

 - Alkohol fogyasztása/alkoholos befolyásoltság azonnali kizárást von maga után.
 

- A megemlékezés teljes ideje alatt tilos a dohányzás.
 

- Magánszemélyként bárki részt vehet a rendezvényen, aki egyetért annak céljával, azonban senki nem propagálhat semmilyen formában egyetlen politikai pártot sem!
 

- A rendezvény alatt mindenkit arra kérünk, hogy a rendezők instrukcióinak megfelelően álljon be a sorba, és az esemény végéig ne hagyja el helyét. Aki ezt nem hajlandó betartani, vagy egészségügyi okokból nem tudja, azt megkérjük, hogy ne vegyen részt a megemlékezésen.
 

- A sajtó képviselőivel csak a rendezők kommunikálhatnak.
 

- A rendezők bármely utasításának be nem tartása azonnali kizárást von maga után.
 

A megértést és együttműködést köszönjük! 
 

Mint az ismert a közterületi megemlékezést idén is futószalagon tiltotta be a rendőrség, de ennek ellenére legális keretek közt meg fogjuk tartani a Becsület Napját. A tiltás részleteiről további információkat a HIVATKOZÁSRA kattintva tudhattok meg az NZónaPodcast aktuális adásából.

 

Becsületbeli kérdés, hogy se hatalmi nyomásnak, se a szélsőbaloldal bohóckodásainak ne engedjünk és egy méltóságteljes megemlékezést hozzunk tető alá, mely méltó a kitörő hősök emlékéhez, illetve a jövő generációja számára irányt is mutat. Ahogy elődeink sem tették, mi sem kapitulálhatunk, hiszen felrázó példájuk éppen erre tanít bennünket.
 

A 2023-as Becsület Napja gyülekezője február 11-én, 13 órakor veszi kezdetét Budapesten. A gyülekező helyszínét csak 11-én reggeli órákban fogjuk nyilvánosságra hozni. Ezzel kapcsolatban figyeljétek felületeinket!

A megemlékezés helyszínéről mindenkinek lesz ideje átérni a Hősök Útja, illetve a Kitörés 60 Emlék- és teljesítménytúra kiindulópontjára, továbbá a Blood&Honour Hungária által szervezett emlékkoncert gyülekezőjére is.

Becsület Napja Szervezők
 

Események, melyeket nem mi szervezünk, de ajánljuk rajtuk a részvételt:

 

2023.02.10. - Blood&Honour Hungária Welcome Party

2023.02.11. - Kitörés 60 Emlék- és teljesítménytúra

2023.02.11. - Blood&Honour Hungária Emlékkoncert

2023.02.18. - Budai Kitörés Emléktúra