Zárj össze! - Légy szolidáris!

Hétfő délután egy szélsőbaloldali, kifejezetten kommunista rendezvényt tartottak Budapesten, mely önmagában is sok kérdést felvet az azt ért atrocitáson túl, azonban az ott történteket semmilyen formában nem szeretnénk kommentálni, amíg a körülmények nem tisztázottak.


Fontosnak tartjuk ugyanakkor hangsúlyozni, hogy Mozgalmunk szolidáris minden nacionalistával, akiket a hatalom valós alapokat nélkülözve üldöz. A gyanúsítottakat is megilleti az ártatlanság vélelme, még akkor is, ha a baloldali, szélsőbaloldali felületek elkoptatott jelzőkkel démonizálnak, hergelik a közhangulatot.

 

Csak a vak nem látja, hogy mindez terelés részükről. Arról akarják elterelni a figyelmet, hogy Budapesten nemzetközi kommunista szervezetek tartottak gyűlést, ahogy arról is, hogy elvtársuk Ilaria Salis a vádlottak padjáról ül be az Európa Parlamentbe.

 

Mozgalmunk értetlenül áll azelőtt, hogy az antifák által elkövetett brutális támadások után a hatóságok a szélsőbaloldal tevékenysége iránt egészen egyszerűen nem mutatnak érdeklődést. A hétfőn megzavart esemény szervezői például gyanúsíthatók lehetnének az alkotmányos rend felforgatására való előkészülettel, illetve tiltott önkényuralmi jelképek használatával, azok közszemlére tételével. Ezek a jogszabályba ütköző cselekmények hetek óta nyilvánosak voltak, a hatóságok mégsem tettek semmit a rendezvény megakadályozása érdekében, a baloldali Pikó András által vezetett önkormányzat pedig teret biztosított számukra saját kezelésű ingatlanában.

 

Az antifák által félholtra vert emberek, a sarlók és kalapácsok, a társadalmi rend szétzúzásáról való nyílt értekezés ellenére is zavartalanul tevékenykedhetnek, miközben a valódi jobboldal folyamatos megfigyelésnek és üldöztetésnek van kitéve.

 

Mindezeket figyelembe véve Mozgalmunk az alábbi üzenetet fogalmazza meg az összjobboldal irányába: Zárjunk össze és legyünk szolidárisak! Ha a gyanúsítottakat felmentik, akkor ártatlanságuk okán, ha nem, akkor azért, mert eddigi ismereteink alapján a cselekmény eltörpül a szélsőbaloldali terror mellett, a világnézeti barikád túloldalán pedig látjuk, hogy az erőszak mértékétől függetlenül összezártak az antifáktól, a mainstream sajtón keresztül, a politikusokig bezárólag mindannyian.

 

Ha mi erre nem leszünk képesek, akkor az a teljes jobboldal szégyene lesz.

 

 

Légió Hungária