Szolgálat a védvonalon, elődeinkhez hasonlóan

A katonai hagyományőrzés egy olyan forma, amely lehetőséget nyújt arra, hogy egy hajszállal közelebb kerüljünk azoknak a hagyatékához, akikre mint hősökre hivatkozunk. Ennek szellemében Mozgalmunk is az Attila-védvonalon teljesített szolgálatot.

 

A Légió Hungária nem titkolja, hogy ritkán és kevés szervezettel hajlandó csak együtt dolgozni, ennek ellenére az Attila Védvonal Emléktúrán örömmel vállaltuk el, hogy a péceli Bajtemetés dombon, az egykori szovjet katonai bázis területén létesítsünk pecsételési pontot.

 


Ennek oka egyrészt, hogy az esemény jellegéből adódó módon teljes mértékben illeszkedik szellemiségünkbe: Valljuk, hogy a hősök előtti tisztelgés egyik legméltóbb formája, ha fizikailag próbára tesszük magunkat.Másrészt pedig a pecsételési pontok egymástól való elszeparáltsága kiválóan szimbolizálja azokat a jelentős különbségeket, melyek elválasztják egymástól a rendezésben résztvevő szervezeteket.


Az eseményre delegált legionáriusok egyik része tényleges túrázással tisztelgett a hősök előtt, míg mások a pecsételési ponton voltak jelen, ahol vízzel, kávéval és pogácsával kínálták a résztvevőket, továbbá a túra tematikájába illeszkedő irodalmi háttér is beszerezhető volt, egyfajta szellemi táplálékként.
 
Külön öröm számunkra, hogy ismét együttműködhettünk hagyományőrző bajtársainkkal a 79. infanterie-division hagyományőrző baráti körből, illetve Alkay Zsolttal, akit közegünk, és a hadszíntérkutatók világa Kalóz becenéven ismer. Ezúton is köszönjük nekik az önzetlen segítséget! 

Továbbá ki kell emeljük, hogy idén első alkalommal teljesítette a túrát tagságunkkal közösen haladva a cseh nacionalista mozgalom két képviselője.Ezúton is gratulálunk a Národní a Sociální Fronta tagjainak kitartásukhoz!

Mozgalmunk vezetőségi tagja, Incze Béla az NSF egyik túrázójával.

Végezetül, de nem utolsó sorban szeretnénk köszönetet mondani a főszervező Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalomnak a felkérésért. Alább a HVIM által készített beszámolóvideó tekinthető meg, beszámolójuk pedig IDE kattintva érhető el.

 

A következő túra időpontja: 2020. Szeptember 26., 7:30 Dunakeszi (44-es táv). 11:00 Isaszeg, Temető parkolója (19-es táv).


További képek az eseményről:

Légió Hungária