Radikális Szövetség - Felvonulás Ungváron

A Karpatszka Szics szervezésében került sor az ungvári felvonulásra, mely kelet-európai nacionalista mozgalmak szövetségét volt hivatott demonstrálni.

 

Több száz főt számláló menetoszlop vonult végig Ungváron, hogy bizonyítsa: Európa nemzetei közé nem verhet többé éket a sovinizmus.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A hatalom természetesen ezúttal is kísérletet tett rá, hogy ellehetetlenítse a rendezvényt, de sikerült minden akadályt ledöntve felsorakozni.

Az előzőleges rémhírterjesztések, és utólagos ferdítések ellenére mind a konferencia, mind a felvonulás eredményesen és fegyelmezetten zajlott le. Küzdelmünknek emblematikus állomása ez az áprilisi hétvége, hiszen a vártnál jóval komolyabb előrelépések történtek. Ahogy vezetőségi tagunk Incze Béla fogalmazott a menet végeztével elhangzott beszédében: "A munka itt még nem ér véget. Ez csak a kezdet!"Lentebb Mozgalmunk a sajtónak eljuttatott közleménye olvasható, melynek sajnos egyetlen kivételtől eltekintve nem biztosítottak felületet az orgánumok.

Tisztelt Szerkesztőség!

Sajnálattal konstatáltuk, hogy az április 14-i ungvári felvonulás kapcsán kísérletet sem tettek arra, hogy felvegyék Mozgalmunkkal a kapcsolatot. Az objektív tájékoztatás iránti elkötelezettségükben bízva, kérjük hogy korábban megjelent, erősen egyoldalú beszámolójuk után a Légió Hungária álláspontjának is biztosítsanak felületet.

Számítottunk rá, hogy sokan - teljesen érthető módon - értetlenül fognak állni az új szituáció előtt, ezért a Nacionalista Zóna bloggal együttműködve egy interjú látott napvilágot az út előtt. A sovinizmussal kapcsolatos gyanút szétoszlattuk, tisztáztuk, hogy a múltbéli konfliktusok háttérben titkosszolgálati provokáció állt. Bemutattuk, hogy a Karpatszka Szics (KS) tüntetést szervezett a kárpátaljai magyarok védelmében, de ami ennél is lényegesebb, hogy ellehetetlenítették a soviniszta Szabadság Párt regionális működését. Azt sem árt megjegyezni, hogy egy magyargyűlölő szervezet nem hívott volna meg egy magyar nacionalista mozgalmat, de ha mégis egy ilyen élettől idegen szituáció állt volna elő, akkor mi természetesen nem fogadtuk volna el a meghívást.

Arról, hogy az általuk elmondottak igazak, egy informális találkozó keretében győződhettünk meg tavaly télen Budapesten, ahol a KS egy kárpátaljai magyar tagja tolmácsolt köztünk és vezetőségük közt.

Mindezek fényében egyszerre komikus és tragikus, hogy egy olyan konferencia és felvonulás után, mely új időszámítás kezdete lehet a közép- és kelet-európai nacionalista szervezetek együttműködésének tekintetében, egyesek olyan vádakat kezdenek el hangoztatni, hogy mi lemondtunk a határon túli nemzettestvéreinkért folytatott küzdelemről. Az, hogy ezek a személyek milyen eredményeket értek el a terabájtnyi mennyiségű hozzászólás kibocsátását leszámítva, a területi revízió tekintetében, az mindenki előtt ismert. Hogy a határon túli magyarság védelmében mit tettek, többségük vonatkozásában általunk nem ismert, de különösebb jelentőséget nem is tulajdonítunk neki, ugyanis bajtársi közösségünket egyetlen dolog érdekli a témával kapcsolatban: Hogy mi mit tudunk tenni értük. Ezért született az a megállapodás, hogy közösen fogunk adományokat eljuttatni a térség magyarságának.

Lelkiismeretünk tiszta, hiszen nem csupán a sovinizmus leküzdésének irányába tettünk egy hatalmas lépést, de olyan szövetségesre leltünk a nemzeti identitás megőrzéséért vívott harcban, mely egy új korszak kezdete lesz a Kárpát-medence nacionalista szervezeteinek történetében.

Korrekt magatartásukban bízva,
Légió Hungária

 

(Képünkön Kinne V. mester 1842-es "Herkules küzdelme a lernéi Hüdrával" c. szobra, mely az ungvári vár udvarán került felállításra. Napjainkban remek szimbóluma lehet az európai nemzetek sovinizmus elleni küzdelmének.)

További képek az eseményről:

 

Felhasznált fotók: Karpatszka Szics, Kárpáti Igaz Szó