Országos szintű rendőrségi akciók a Légió Hungária ellen

November 13-án hajnali órákban országszerte Mozgalmunk több vezetőségi tagjánál, tagjánál és tagjelöltjénél házkutatást tartott a rendőrség, melyeket minden esetben gyanúsítotti kihallgatás és rabosítás követett. A hatóságok azt vélelmezik, hogy a kihallgatottaknak közük lehet az október 23-i Auróra Klubnál történt zászlóégetéshez és graffitizéshez, mely cselekményeket csoportosan elkövetett garázdaságként minősítettek. Minden érintett szabadlábon védekezhet. A lefoglalt tárgyak közt telefonok, adathordozók és a Légió Hungária szervezeti ruhadarabjai, tagsági kártyái, propaganda matricái szerepelnek.

Mozgalmunk indokolatlannak minősíti, és határozottan elítéli a hatóság fellépését, hiszen minden meggyanúsított személyt kihallgathattak volna idézés útján, ehelyett ők családok nyugalmát zavarták meg hajnali órákban, illetve többeket presszió alá helyeztek, hogy azonnal hagyják el munkahelyüket. Ennek hátterében egyértelműen az a brutális nyomás áll, amit a hazai és nemzetközi sajtó, illetve a közélet számos szereplője generált az ügy kapcsán. Bízunk benne, hogy a további nyomozati cselekmények és az esetleges vádemelés mentesek lesznek minden külső nyomástól.

Az ügy kimenetelétől függetlenül Mozgalmunk továbbhalad a kijelölt úton, hiszen a világméretűre dagadt botrány, és immáron a gyanúsítás is bennünket igazol.

Légió Hungária
2019.11.13.