Nem feledjük a légiterroristák bűneit - videós, képes beszámoló Győrből

Idén 78 éve, hogy először légitámadás érte Győr városát. Erre a terrortámadásra, ahol különös figyelmet fordítottak a civilek lemészárlására Mozgalmunk Győr-Moson-Sopron megyei divíziója és a C18 Magyarország egy emlékmenettel egybekötött kegyeleti megemlékezést tartott.

 


 

 


A "jobboldali" országvezetés ellenére már az első pillanatokban érezni lehetett a hatóságok nyomásgyakorlását. Az utcai rendezvényt először nem létező törvényekre hivatkozva próbálták meghiúsítani. Mikor ez nem sikerült a rendezvényt szerették volna egy a város kevésbé frekventált helyére áttelepíteni. Az eredeti célunktól nem tudtak minket eltántorítani és betiltani a megemlékezést, ezért figyelmük középpontjába az esti emlékkoncert került. Az előre lefoglalt koncerthelyszín váratlanul visszamondta az együttműködést, így egy másik alternatívát kellett találni. Itt egy kitelepült vendéglátós segítségére lett volna szükség. De sajnos a kitelepülés bejelentésekor itt is „jobbnak látták” ha visszalépnek az együttműködéstől. Mivel az esti rendezvény a szakhatóságok célkeresztjébe került, a legfelelősségteljesebb döntés az volt a szervezők részéről, ha a koncert nincs megtartva.

Eljött a várva várt nap április 9. Reggel erős szélviharra, és zivatarra ébredtek a megyeszékhelyen és környékén lakók. Kaptunk egy rendőrségi ígéretet, ha viharos időjárás lesz feloszlatják a megemlékezést. Dél körül elállt az eső, és valamelyest a szél is csillapodott. 14 órakor az Országzászló emlékműnél felállítottuk a hangosítás és megtörtént a rendezők eligazítása és az utolsó egyeztetés a rendőrséggel. A Széchenyi téren 15:00-ra meghirdetett gyülekezőnél körülbelül 100 fő gyűlt össze hogy részt vegyen az emlékmeneten.Az összegyűltek hármas oszlopba történő felállítása után elindult az emlékmenet Győr szívében, amire utoljára 8 éve került sor. A sétalóutca közepén kisebb provokáció történt 3 járókelő részéről. Bár a rendőrséggel abban egyeztünk meg, hogy az eseményen résztvevőket a szervezőknek kell kordában tartani, az utca emberét ők fogják, mégsem került sor rendőri intézkedésre. Csak a megemlékezők fegyelmezettsége miatt nem alakult ki konfliktus.


Az Országzászló emlékműhöz érve mindenki elfoglalta a helyét és elhangoztak a megemlékező beszédek.
Először a C18 Magyarország képviseletében Horváth Ákos ismertette röviden a várost ért támadás körülményeit.

Majd mikrofonhoz szólította Csikós Gergőt, a Zöldinges Világnézeti Műhely főszerkesztőjét. Ekkor megismerhettük az emlékezetpolitika fontosságát és megemlítésre került a tradicionális ünnepeink nyugati mintára történő átformálása.


A következő felszólaló Tyirityán Zsolt, a Betyársereg vezetője volt, aki a légiterrorizmus kialakulását ismertette meg velünk. Továbbiakban bemutatott pár eseményt ahol ezt a háborús bűncselekményt felelősségre vonás nélkül hajtották végre.


Őt követte Incze Béla, a Légió Hungária vezetőségi tagja. Itt megismerhettük a harcos és a civil jellem közti különbségeket, és a militáns konzervatívok képviselői elé gördülő akadályok egy részét.

A kitűnő szónoklatok után a jelenlévő szervezetek elhelyezték az emlékezés koszorúit.C18 Magyarország


Légió Hungária


Betyársereg


Zöldinges Világnézet Műhely


Magyar Önvédelmi Mozgalom


Aryan Straight Edge Brigade


Valkür 88


Az esemény lezárásaként egy magánterületen zárt körű bajtársi est került megrendezésre.

Légió Hungária