Kihívás - 1956

Tisztelegjünk idén is sportteljesítménnyel az antikommunista szabadságharcosok előtt!

 

MI AZ A KIHÍVÁS - 1956?

 

Egy sportprogram, amely immár negyedszer kerül meghirdetésre. A lényege, hogy sportteljesítménnyel tisztelegjünk az '56-os antikommunista szabadságharcosok előtt.

 

HOGYAN VEHETEK RÉSZT A KIHÍVÁS 1956-BAN?

 

A programhoz olyan sportteljesítményekkel lehet csatlakozni, amelyekben megjelenik az 1956, vagy az 56-os szám. Például lehet szó 56 km-es túráról, 1956 fekvőtámaszról, 1956 ütésről, 56 órán keresztül végrehajtott teljesítményről, de volt példa a múltban arra is, hogy egy brigád egy kamiont húzott el 1956 méteren keresztül. A lehetőségeknek csak a kreativitás szab határt. Egy dolog nagyon fontos: komolyan vehető teljesítmény legyen, amellyel valóban tiszteleghetünk az antikommunista szabadságharcosok előtt.

 

MIKOR KERÜL SOR A PROGRAMRA?

 

Idén október 8. és október 24. között várjuk a program végrehajtásáról a beszámolókat.

 

HOGYAN KELL DOKUMENTÁLNI ÉS HOVÁ KELL ELKÜLDENI?

 

Képpel és/vagy videóval, és egy beszámolóval a végrehajtásról. Mindezt a Kihívás - 1956 oldalnak kell elküldeni.

 

KIK CSATLAKOZHATNAK?

 

Gyakorlatilag bárki, aki szeretne így tisztelegni az antikommunista szabadságharcosok előtt. Lehet egyénileg, csapatban, csatlakozhatnak szervezetek, baráti társaságok, de akár egy család is. Az elmúlt négy évben mindegyikre volt több példa.

Fontos: akik valamiféle reformkommunista, baloldali forradalomnak képzeli az 56-os eseményeket, azok ne csatlakozzanak.

 

NE FELEDJÉTEK, HOGY EZ NEM CSAK EGY SIMA "CHALLENGE", NAGYON FONTOS AZ ALÁBBI ÜZENET:

 

Legyetek kreatívak, mint a világ legnagyobb szárazföldi hadseregét megállító Pesti Srácok, találjatok ki minél ötletesebb végrehajtásokat, legyetek kitartóak, mint a Mecseki Láthatatlanok, akik még hónapokkal a szabadságharc leverése után is tudtak sikeres akciókat indítani a megszállók és kollaboránsaik ellen, és legyetek becsületesek a végrehajtásnál és a beszámolóknál, ahogy a legendás képen látható, amelyen a forradalmároknak gyűjtöttek pénzt a pesti utcán ("forradalmunk tisztasága megengedi, hogy így gyűjtsünk mártírjaink családtagjainak").

Légió Hungária