Hat éve a Hadak Útján

Hat éve, hogy nem halljuk azokat a bizonyos „rózsaszínű tapsokat”. Hat éve, hogy bajtársunk, „Gyurimester”, 2014. július 10-én egy tragikus vonatbaleset következtében eltávozott sorainkból és a Hadak Útjára lépett.

Idén egy napra azonban újra velünk lehetett. A debreceni köztemetőben tartott megemlékezésen volt, barátainak humoros történetei által, valamint a klasszikus Titkolt nóták felcsendülésének következtében az esti bajtársi találkozón, ahol "ököl újra az ökölnek köszönhetett".

Mozgalmunk Hajdú-Bihar megyei divíziója ez évben ugyanis a megváltozott körülmények ellenére újra, második alkalommal is megrendezte a Cseresznye Gyuri Emléknapot, ahol körülbelül nyolcvan bajtársunknak adatott meg a lehetőség, hogy fejet hajtsanak, és egy szál virággal vagy mécsessel róják le tiszteletüket Gyuri előtt.

 

A debreceni köztemetőben tartott megemlékezés hangulata és szellemisége, a végső nyughelyénél hallható személyes és bensőséges beszédekkel, továbbá a sírhoz való fegyelmezett vonulással és a „Vagyunk” rítussal összességében adhatta vissza Gyuri teljes énjét: Az örökké vidám mókamestert, és az eszméhez hű harcostársunkat.

Vonulás a temetőben.

Kima Norbert a Titkolt Ellenállás alapítójának, és vezetőjének, Gyuri egyik legjobb barátjának megemlékező beszéde.

 

Mozgalmunk helyi divízió vezetője Retkes Tamás nekrológját olvasta fel a megemlékezés keretei közt.

 

Mozgalmunk helyezte el elsőként koszorúját Gyuri sírjánál.

 

A Hungarian Hammerskins koszorúzása.

 

A Blood&Honour Hungary és a Fehér Törvény koszorúi kerültek még elhelyezésre a megemlékezés keretei közt.

 

Komáromi Gábor "Komcsi" sírjánál is elhelyeztük a megemlékezés virágait, illetve a résztvevők egyénileg mécsest gyújtottak a Loki legendás vezérszurkolója előtt tisztelegve.

 

A nap Gyurihoz méltóan jó hangulatban folytatódhatott a Loki szurkolók törzshelyén, ahol az előző évi programhoz hasonlóan a Hundriver frontembere adott akusztikus koncertet. A „Montira” ellátogatott nacionalisták egy emberként énekelték a közegünkben jól ismert slágereket, igazi bajtársias légkört teremtve ezzel.

 

A szervezők nevében ezúton is szeretnénk megköszönni mindenkinek a részvételt, valamint a helyi szurkolóknak, hogy ismételten biztosították számunkra a balladaest helyszínét. Örülünk neki, hogy idén a tavalyinál is többen emlékezhettünk Gyurira, és hogy emlékét van ki őrizze.  Jövőre újra találkozunk!

Egy székelyföldi tagjelöltünk Gyuri halálának évfordulóján elzarándokolt a Madarasi Hargitán felállított kopjafához, ahol mécsesgyújtással emlékezett meg a tragikus balesetről.

Légió Hungária