Fényárban a Hősök Útja

Idén második alkalommal szerveztük meg kegyeleti rendezvényünket, melynek célja, hogy fényárba borítsuk a Hősök Útját!

A 18 órás kezdésre nagyjából ötvenen gyűltünk össze a Kapisztrán téren, ahol Lipták Tamás, a Légió Hungária vezetőségi tagja köszöntötte a résztvevőket, majd elhelyezte az első mécsest a Kapisztrán szobor talapzatán. Innen indult a fényfüzér, a Bécsi kapuig, majd lefelé az Ostrom utca irányába, azon végig egészen a Széll Kálmán térig. Viszonylag rövid idő, alig fél óra alatt sikerült fénybe borítani az útvonalat, amely rendkívül szép látványt nyújtott.

 

 

Tavaly igen erős szél hátráltatta a munkát, és az idei február 11. is szelesnek ígérkezett, de szerencsére ezen a kedd kora estén minimális volt a légmozgás. A tavalyihoz hasonló volt azonban, hogy nagyon sokan álltak meg és kérdezték a résztvevőket az akció okairól. A válasz hallatán, miszerint az ezeken az utcákon életüket veszítő, a várból kitörő katonákra emlékezünk ilyen formában, mindenki elismerését fejezte ki, negatív megjegyzéseket egyáltalán nem lehetett hallani.A Bécsi kapuról letekintve csodalatos látványt nyújtott a több száz mécses az út szélén, közben pedig sokan érkeztek még egyénileg vagy baráti társasággal, hogy elhelyezzenek egy-egy gyertyát. A Kapisztrán téren még összegyűltek a résztvevők egy fotóra, fél nyolc után pedig felemelő érzésekkel sétáltak le a legtöbben a Bécsi kapun keresztül az Ostrom utcán át a Széll Kálmán térig, miközben minden mécses ami mellett elhaladtak, egy ott a hazáért életét áldozó katonára emlékeztetett.

Köszönjük minden szervezetnek és bajtársunknak, aki részt vett ezen a megemlékezésen, amelyet egészen biztos, hogy a jövő évben is megszervezünk!

További képek: