Európa Erőd - Szövetség az öreg kontinensért

Mozgalmunk delegációja Bulgáriába látogatott, hogy egy konferencián, majd nyilvános sajtótájékoztatón képviseljük Magyarország nacionalista közösségét.

 

Április közepén Ungváron vehettünk részt egy konferencián, ahol ukrán, orosz, szerb, lengyel és cseh bajtársainkkal arról folyt a diskurzus, hogy mik azok az eszmei alapok, és gyakorlati tevékenységek, melyek mentén megerősíthetjük Közép- és Kelet-Európa nacionalista szervezeteinek együttműködését, majd egy közös felvonulást tartottunk a városban, jelezve: A soviniszta belháborúk ideje lejárt!

Egy hétre rá április 20-án, pedig Bulgáriába voltunk hivatalosak, ahol már az összeurópai együttműködés volt a megbeszélések középpontjában. A konferenciára egy Szófia melletti kis faluban került sor a bolgár Bulgarian National Union, a német Die Rechte, a francia Les Nationalistes, a lengyel Szturm, a cseh Národni a Sociální Fronta és Mozgalmunk részvételével.

 

A konferencia legnagyobb eredménye, hogy formális együttműködés jött létre a szervezetek közt "Szövetség Európa Erődért" névvel. A szervezetek delegáltjai egy alapító okiratot fogadtak el, mely egy rövid értékeléssel kezdődik Európa jelenlegi állapotát illetően, majd ismerteti a szövetség életre hívásnak okait, végezetül pedig céljait.

Mozgalmunk vezetőségi tagja, Lipták Tamás.

Gyakorlati tevékenység tekintetében egy 2020-as eseménynaptár került összeállításra, mely a résztvevő mozgalmak leglényegesebb utcai megmozdulásait tartalmazza, illetve döntés született arról is, hogy az ernyőszervezet következő zártkörű gyűlésének Magyarország fog otthont adni.

Mozgalmunk vezetőségi tagja, Incze Béla.

 


 

 

Résztvevő szervezetek, és lobogóik.

Ezen a ponton kell említést tennünk arról, hogy a Zsidó Világkongresszus és antifasiszta szervezetek közösen tiltakoztak az ellen, hogy az első gyűlésre Bulgáriában kerüljön sor. A 21.-re tervezett sajtótájékoztató helyszínének tulajdonosa a nemzetközi médiabotrány és több fenyegetés hatására visszamondta a teremfoglalást, így bajtársainknak az utolsó pillanatban kellett új helyszínt leszerveznie. Annak érdekében, hogy ne ismétlődhessen meg a sajtótájékoztató ellehetetlenítése, konspiratív eszközök bevetése mellett, gyülekezőpontok megadásával sikerült tető alá hozni a telt házas rendezvényt, mely komoly nemzetközi sajtóérdeklődésre tartott számot.

 

 

A Bulgarian National Union képviselője.

 

 

A Národní a Socialni Fronta képviselője.

 

A Die Rechte képviselője.

 

A Légió Hungária képviselője.

A Les Nationalistes képviselője.

 

A bolgár közszolgálati televízió főműsoridőben számolt be az eseményről. 23-án a BNS vezetője, Zvezdomir Andronov egy vitaműsorba volt hivatalos, ahol szintén az újonnan létrejött szövetség volt a beszélgetés apropója. Szintén a bolgár sajtóban jelent meg egy képgaléria az eseményről, de a német ORF, a Der Standard és a Die Nachtrichten is beszámolót tett közzé. Végezetül pedig a bolgár SvobodnaEvropa számolt be róla, hogy Soros György egyik helyi csápja is akcióba lendült, és heves tiltakozásba kezdett a szövetség ellen.

 

A Szövetség Európa Erődért alapítónyilatkozata rövidesen elérhető lesz Mozgalmunk felületein is!

Légió Hungária

Felhasznált képek: BNU