A nyár leghosszabb hétvégéje - képes beszámoló a Nacionalista Sporttáborról

Talán nem szerénytelenség kijelenteni, hogy az immár ötödik alkalommal megszervezett Nacionalista Sporttábor szépen-lassan elfoglalta az őt megillető előkelő helyet a valódi jobboldal rendezvényei között.


Alább az esemény főszervezőjének beszámolója olvasható. Hamarosan videóriporttal jelentkezünk.


Nem hiszem, hogy közegünkben különösebben sok embernek kellene bemutatni ez a rendezvényt. Az elmúlt évek beszámolóiban sokat írtunk arról, hogy miért fontos, mi a jelentősége ennek az eseménynek, és mi az az üzenet, amelyet közvetíteni kíván. Ha netán mégis akadna olyan, akihez nem jutottak el ezek a beszámolók, annak ajánljuk az 2020-as, illetve a 2021-es Nacionalista Sporttábor beszámolóját, hiszen ezekben nem csak a táborokban történt konkrét eseményeket lehet áttekinteni, hanem sok szó esik a mögöttes tartalomról is. Idén pedig- ismét csak bizonyítva a sporttábor jelentőségét!- készült egy interjú is a Magyar Jelen számára, amelyben szintén szóltunk ezekről a dolgokról.

Az elmúlt évek beszámolóit nem csak a fentebb leírt dolgok miatt ajánljuk az olvasók figyelmébe, hanem azért is, mert ezekből jól látható, hogy milyen fejlődésen megy keresztül évről-évre a Nacionalista Sporttábor.

Így hát ismételni nem szeretnénk magunkat, a lényeg nem változott jottányit sem, "A sport mindig honvédelem!", az előttünk álló kemény idők pedig megkövetelik a hazájukért és nemzetükért (mi több: a valódi Európért!) felelősséggel viseltető nacionalistáktól, hogy képezzék magukat nem csak mentális, szellemi, de fizikai síkon is.

A önmagukért beszélő képek előtt azért pontokba szedve néhány fontosabb dolgot mégis leírnánk, mint a 2022-es tábor érdekességeit, illetve előrelépéseit a tavalyihoz képest:

- A legfontosabb előrelépés, hogy idén négy cseh bajtársunk is csatlakozott hozzánk, akik már eleve a sporttábor jó híre miatt döntöttek a részvétel mellett, és a saját élményeik alapján is a lehető legnagyobb elismeréssel szóltak a táborról. (Mi pedig köszönjük nekik a részvételt, találkozunk még közös rendezvényeken!) Szintén a tábor nemzetközi elismerését mutatja, hogy bár nem résztvevőként, de meglátogatott minket Tomasz, a francia szélsőjobbos színtér egyik legendás harcosa, akit a legtöbben talán, mint a Pride France alapítójaként, vagy a King of the Streets sorozat harcosaként ismerhetnek. Ugyancsak jelen volt látogatóként Alex, a Kampf der Niebelungen küzdősportgála alapítója.


- Ebben az évben rekordszámú jelentkező volt, a tábor jellegéből adódóan a létszámnál egy felső korlátot meg kellett húznunk, de örömmel tapasztaltuk, és szintén elismerésként is felfogható, hogy ennyien szerettek volna részt venni. A jövőben reméljük, hogy tudunk a most lemaradóknak is lehetőséget biztosítani, hogy megmérettethessék magukat.


- A résztvevők "kedvenc" megmérettetésén az éjszakai riadón ismét csavartunk felfelé egy kicsit. Víz, füst, hegymászás és rengeteg verejték jellemezte. De vannak még ötleteink! ;-)


- Tyirityán Zsolt a Betyársereg vezetője idén is megtisztelt minket egy előadással, vele tartott Varga Ferenc, aki szintén a BS oszlopos tagja, de a szélesebb közönség, mint "kommandós Ferit" ismerheti a Survivor és egyéb televíziós túlélő tematikájú műsorokból. Komoly előadást hallhattunk tőlük!


- Köszönjük a fiatal kispesti huligánoknak, hogy szintén beszálltak egy edzésre hozzánk, tapasztalataikból sokat tanultunk! Ahogy köszönet illeti pénteki küzdősport edzőnket is!

 

Most pedig jöjjenek a képek:

 

A tábor megnyitója.

 

Túra a Rám-szakadéknál.

 

 

 

 

 

 

 

Légió Hungária