2019-ben is mi győztünk - Festung Budapest beszámoló

Becsület Napja. Tag der Ehre. Egy kifejezés amely rengeteg érzelmet és emléket idéz fel bennünk: állva meghalni, totális vörös terror, Budapest ostroma, ellenállás, végső küzdelem, kitörés, megszámlálhatatlan halott civil és katona. Egy város, amely erődként állt ellen és védte meg Európa nyugati részét a kommunizmustól. Budapest.

 

Február 9-én került megrendezésre az idei Becsület Napja. A rendezvény 14 órától kezdődött, azonban már 13 órakor nagy számban jelen voltak a megemlékezés résztvevői. Az elmúlt évekhez hasonlóan - a hazai mozgalmakon kívül - számos európai országból érkeztek nacionalista szervezetek.


A rendezvény szervezése nem volt akadálymentes. Orbán Viktor két évvel ezelőtt ígértet tett rá, hogy végleg ellehetetleníti a rendezvényt, az illetékes hatóságok pedig ehhez a szándékhoz hűen minden áron be is akarták tiltani a megemlékezést. A rendőrség a legnagyobb következetességgel adott ki tiltóhatározatot minden beadványunkra, azonban a mi jogászaink felkészültebbnek bizonyultak és a bíróság végül nekünk adott igazat az egyik bejelentés kapcsán.

A rendezvénynek így a Városmajor adott otthont. A Jézus Szíve templomnál gyülekeztünk és körülbelül 600 fős menetoszlopunk a Tábori vadászok I. világháborús emlékművéig menetelhetett.

 

 

 

Az első felszólaló Simon Lindberg volt, Nordic Resistance Movement vezetője. A felszólalás teljes szövege magyar nyelven hamarosan elérhető lesz oldalunkon.

 

 

Második felszólaló a németországi Die Rechte szervezet képviselője volt, Matthias Deyda. Kifejtette, hogy:
 

"Az európai politika nem könnyíti meg számunkra, hogy méltó módon ápolhassuk elesett katonáink emlékét. De kötelességünk, hogy a politikai nyomásnak ellenállva bátrak legyünk, és kimondjuk az igazságot, még akkor is, ha ez egyesek számára kellemetlen és nem szívesen hallanak róla."

 

Kifejtette, hogy bár nem ugyanabban a helyzetben, de ugyanazzal állunk szembe, mint apáink és nagyapáink. Az ellenségünk még mindig ugyanaz, mint 80 évvel ezelőtt. Az eszme, amiért a háborút vívták nem halt meg 1945 után, éppen ezért, nekünk kötelességünk ezt tovább vinni, és ennek jegyében cselekedni.

Matthias Deyda felszólalása után Sziva Balázs és Kovács Richárd előadásában hallhattuk az Angyal című Romantikus Erőszak dalt.

A szónokok sorát Incze Béla a Légió Hungária vezetőségi tagja zárta. Incze beszédében arra a tényre világított rá, hogy a modern világ alapvetően zavarta össze az értékek sorrendjét, és erényként mutatják be a középszerűséget. Ezzel szemben elődeink tettei más példát mutatnak nekünk. Ők nehéz időkben, emelt fővel vállalták sorsukat a legkiválóbbakhoz méltó módon. Nyomukba pedig csak úgy léphetünk, ha mentalitásukból tanulunk.


 

"A mindenkori kormány, a mindenkori ellenzék és az antifasiszta mozgalom egyetlen dologban hatalmas egyetértésben vannak: Hogy minket száműzzenek az utcáról és a közéletből. Azonban most is itt vagyunk, és elődeink előtt tisztelgünk, akik lángot gyújtottak a sötétségben, mi pedig tovább visszük a fáklyát!"

 

A megemlékezés záróakkordjaként a jelenlévő nacionalista szervezetek elhelyezték koszorúikat az emlékműnél, majd a „Vagyunk” rítus következett.
                                      
A főszervező Hungarian Hammerskins és Légió Hungáriahelyezték el elsőként a megemlékezés virágait.

 

Ezúton köszönjük mindenkinek a részvételt és a méltóságteljes megemlékezést.

Minden akadály ellenére küzdünk a rendezvény fennmaradásáért, küzdünk azért, hogy apáinkra és nagyapáinkra méltó módon emlékezhessünk vissza, hogy a szellemi tanításukat nemzedékről nemzedékre adjuk, még akkor is, ha ezt a jelenlegi európai és hazai jogi környezet és politika megpróbálja teljesen ellehetetleníteni. Jövőre ismét csatasorba állunk!

Becsület Napja Szervezők

Képgaléria a rendezvényről a HIVATKOZÁSRA kattintva érhető el.